Zeolitul


.

Zeolitul este un mineral vulcanic natural care se extrage doar in anumite zone din lume. Atunci cand vulcanii erup, lava topita si cenusa se combina. Datorita faptului ca vulcanii, in mare parte, sunt situati pe o insula sau in apropierea oceanului, lava si cenusa se scurg adeseori in mare, iar printr-o reactie chimica intre cenusa vulcanului si apa sarata, minerale precum zeolitul se formeaza in lava topita printr-un proces care dureaza mii de ani.

Inca din vechime, zeolitul era foarte utilizat in Asia (China, Rusia, India) ca supliment natural pentru vindecarea anumitor afectiuni si pentru mentinerea sanatatii. In prezent, zeolitul este folosit atat ca remediu terapeutic, dar este foarte folosit si la nivel industrial, pentru purificarea apei si a aerului, ca depurator in industria alimentara, pentru fertilizarea terenurilor agricole si ca supliment mineral in nutritia animalelor.
Denumirea i-a fost data de mineralogul suedez Axel Frederik Cronstedt si inseamna ”piatra care fierbe”.

.

Zeolitul recunoscut de medicina moderna
Desi cunoscut de mii de ani in ayurveda( medicina indiana), in medicina chinezeasca si cea populara ruseasca, Zeolitul a stat in ”umbra” fiind scos la iveala abia cand istoria s-a confruntat cu un moment istoric de rascruce: momentul Cernobil.
Dupa cum ne amintim, accidentul de la Cernobil de acum 20 de ani a fost cel mai mare accident nuclear din istoria umanitati. Emisiile de materii radioactive de la centrala atomica au fost de cateva ori mai puternice decat in cazul bombardamentului atomic de la Hiroshima.
Luate prin surprindere, autoritatile au reactionat intarziat, urmarea fiind o noua ”explozie” de cancer si leucemii. Aceasta a fortat statul sa scoata pentru populatie medicamente tinute la secret pana atunci pentru a fi folosite in cazul unui eventual razboi atomic. In acest context, Zeolitul s-a dovedit exceptional. Si aceasta, pentru ca acest mineral actioneaza ca un adevarat magnet care atrage si scoate din organism metalele grele si materialele radioactive.
A urmat apoi un alt moment. In anii 90, Sectia de Medicina Moleculara a Institutului "Ruder Boskovici" din Zagreb, avea sa se confrunte cu 22 de catelusi bolnavi de cancer, majoritatea in faza terminala. Cand toate solutiile medicale fusesera epuizate si nu se mai intrevedea nici o speranta, catelusilor li s-a administrat Zeolit, iar rezultatul a fost incredibil: la 14 dintre ei tumorile au disparut. Evenimentul a facut valuri in lumea medicala, asa incat au urmat zeci de studii pe culturi de celule canceroase, pe culturi de celule ale sistemului imunitar, pe animale de experienta, chiar si de pacienti umani. Concluziile au fost uimitoare.

Zeolitul distruge celulele canceroase, stimuleaza productia de celule ale sistemului imunitar, induce moartea programata a celulelor maligne, blocheaza receptionarea semnalelor de crestere de catre tumori, detoxifica organismul. Mai mult, s-a descoperit ca Zeolitul actioneaza favorabil si in multe alte afectiuni, cum ar fi infectiile virale sau bacteriene, bolile intestinului, bolile stomacului, diabetul etc.

.

Cum actioneaza zeolitul asupra organismului uman?
Structura cristalina a zeolitului este formata din tetraedre care formeaza o retea tridimensionala, in care fiecare atom de oxigen este divizat in doi atomi de siliciu (tectosilicat). Aceste structuri formeaza canale care permit o miscare interna a ionilor si a moleculelor, zeolitul fiind astfel un chelator molecular. Chelarea este un proces fizico-chimic de captare a ionilor pozitivi multivalenti (calciu, cupru, plumb, mercur, fier, crom) prin fixarea lor intr-o molecula complexa (chelator sau complexon) sub forma neionizata. Agentul chelator, asa cum este zeolitul, formeaza cu metalul care trebuie indepartat din organism un complex chelat, solubil, stabil, neionizat, netoxic, cu eliminare rapida prin urina.

Particularitatea zeolitului este sarcina sa electrica negativa cu care atrage metalele grele (mercur, plumb, cadmiu, arsenic, etc.) si toxinele, care de obicei au sarcina pozitiva. Sarcina negativa a zeolitului ajuta de asemenea la distribuirea mineralelor utile (calciu, sodiu, magneziu, fosfor) si a acidului generat de ionii de hidrogen – tocmai de aceea zeolitul este considerat si un puternic factor alcalinizant al sangelui. Puterea chelatoare a zeolitului se bazeaza pe capacitatea sa de a distinge intre moleculele utile si cele toxice; se uneste usor cu metalele grele si cu toxinele (care au in general dimenisiuni mici si sunt foarte incarcate electric) si nu are afinitate cu structurile utile din corp (care au dimensiuni mai mari si au o incarcatura electrica usoara). Odata ce obiectivul de captare a elementelor nocive din corp a fost indeplinit, zeolitul, incarcat cu substante toxice este eliminat rapid de organism, fara sa lase urme. Pentru ca zeolitul este un aluminosilicat, trebuie subliniat faptul ca moleculele de aluminiu ale zeolitului sunt inconjurate de atomi de oxigen, de aceea zeolitul nu poate trece in organism, dar in schimb poate absorbi moleculele de aluminiu toxic prezent in corp.

.

Beneficiile exceptionale ale zeolitului pentru sanatate

Intoxicarea corpului determina aparitia majoritatii bolilor.

Linus Pauling, celebrul biochimist american si castigator a doua premii Nobel, a descoperit si a afirmat prin vaste studii biochimice, faptul ca aproximativ 90% dintre bolile si afectiunile organismului uman sunt atribuite unui exces de metale grele, toxine, substante chimice toxice, care provoaca in corpul uman dezechilibre grave si deficiente de minerale si oligoelemente.

Conform unor recente statistici medicale din Statele Unite s-a constatat ca un procent de aproximativ 25% dintre americani sufera de un anumit grad de intoxicare cu metale grele, in special cu mercur, plumb, cadmiu si arsenic. In Uniunea Europeana, dintre 70.000 de produse chimice, 65.000 sunt potential periculoase pentru sanatatea noastra. Aceste substante chimice sintetice si metale grele sunt eliberate in mediul inconjurator in fiecare an, fiind gasite inclusiv in cazul bebelusilor, fiind transmise de la mama la copil prin placenta.

Iata un exemplu de convietuire cotidiana cu substantele toxice:
- Aluminiu: in medicamente, produse de patiserie, ustensile de bucatarie, deodorante, cosmetice si conserve.
- Arsenic: in pesticide, fumul de tigara, protectori pentru lemn, pigmentii din jucarii, perdele si covoare.
- Cadmiu: in baterii, combustibil, suduri, smalt ceramic, fungicide, plastic, vopsele, ingrasamant chimic.
- Mercur: in amalgamele dentare, vaccinuri, medicamente, vopsele, pesticide, pesti contaminati, vopsele fluorescente, balsamul pentru rufe, adezive, fungicide.
- Plumb: in vopsele, combustibil, munitie, vopsea de par, baterii, benzina.

Este important sa intelegem faptul ca organismul nu are resurse de auto-regenerare daca este hranit cu chimicale toxice. Substantele chimice toxice sunt interpretate ca fiind proteine straine, care nu servesc altui scop decat sporirii aciditatii tesuturilor provocand tulburari si mai grave si o reactie imunitara inflamatoare constanta. Din acest motiv, detoxifierea este esentiala in procesul de eliminare a cancerului. In acest sens, zeolitul este un aliat de nadejde in detoxifierea profunda a organismului, este un remediu sigur si extrem de eficient, el echilibreaza pH-ul corpului impiedicand prin aceasta cresterea celulelor nesanatoase si potentand in acelasi timp sistemul imunitar. Zeolitul echilibreaza pH-ul organic, evitand dispersia ionilor acizi si are un efect demonstrat antioxidant si imunostimulator.

.

Dr. Robert Morse, avand la activ 30 de ani de practica medicala de succes, timp in care a tratat mii de oameni cu probleme de la supraponderabilitate la cancer, a aplicat in toate aceste cazuri principiul detoxifierii profunde a organismului. El afirma in cartea sa intitulata “Sa traim sanatos fara toxine”: “Cauzele aparitiei tuturor formelor de cancer sunt hiperaciditatea / inflamatia si acumularea de toxine la nivel celular. Ambele situatii vor conduce la vlaguirea celulei sau la pierderea energiei si a functiei celulare, prin urmare, pierderea energiei si a sanatatii intregului sistem. Efectul direct este suprasolicitarea sistemului imunitar.”

Sistemul limfatic este locul in care debuteaza 99% dintre procesele maladive. Conform dr. Robert Morse, cand aceasta magistrala este congestionata si nu-si poate indeplini corect functia de evacuare, ea va colmata intreaga „instalatie sanitara” a organismului, provocand esecul de eliminare sau eliminarea necorespunzatoare a deseurilor de metabolizare /celulare (acizi), ca si a produsilor chimici si metalelor toxice care au fost ingerate. Daca aceste toxine nu sunt eliminate din organism, va surveni moartea celulelor.

Zeolitul, prin modul sau specific de actiune in corpul uman, este un activator al sistemului imunitar, purificand sangele, sistemul limfatic, sistemul glandular; de asemenea, curata si activeaza sistemul celular si este efectiv in stabilizarea tuturor sistemelor functionale ale organismului. Prin alcalinizarea si curatarea tesuturilor si a lichidelor, celulele incep sa se fortifice, iar depunerile de toxine care sting viata celulelor vor disparea. Purificarea atrage dupa sine o bucurie, o energie si o vitalitate impresionante.

.

Cum se administreaza zeolitul
De regula, zeolitul se administreaza sub forma de pulbere macinata foarte fin, pentru a creste suprafata activa a mineralului, sub forma de capsule. O capsula contine, de obicei, 600 mg de zeolit, administrandu-se cate patru astfel de capsule pe zi, ca doza de intretinere ori pentru prevenirea bolilor. In cazul unor afectiuni deja instalate, cum ar fi cele tumorale, digestive sau metabolice, se administreaza cate patru capsule, de doua ori pe zi, pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de masa, in cure de 3 luni.

.

Afectiuni prevenite cu ajutorul zeolitului

.
Zeolitul are un efect benefic asupra cancerului
Administrarea zeolitului s-a dovedit a fi extrem de benefica pentru prevenirea bolii canceroase, dar si a bolilor tumorale in general. Aceasta pentru ca zeolitul scoate din organism substantele cu potential cancerigen. Zeolitul are totodata si efect imuno-stimulator (ajutand organismul sa elimine din start celulele maligne), precum si efecte antitumorale directe. Pentru prevenirea cancerului se recomanda cate doua cure cu zeolit pe an, ambele a cate 60 de zile, timp in care se administreaza cate doua capsule (600 mg) de zeolit, de doua ori pe zi.
Tratamentele interne cu zeolit si-au dovedit eficienta si in mai multe forme de cancer al pielii (carcinom cu celule bazale, carcinom cu celule scuamoase, melanom). Extern, se aplica pulbere de zeolit pe zonele afectate de doua ori pe zi.
Pentru detoxifierea cat mai rapida cu zeolit, se consuma si multe sucuri proaspete de legume (mai ales de morcov, de patrunjel, sfecla, telina, varza), cure de clorofila (frunze de patrunjel, leustean, telina, urzica), cereale fierte si mixate (hrisca, grau, ovaz). O alimentatie corecta, cu un aport nutritiv suficient si care, pe de alta parte, sa poata fi ingerata si asimilata de bolnav, este esentiala in boala canceroasa cu aceasta localizare.
Unii cercetatori sunt de parere ca administrarea zeolitului activeaza o gena din ADN-ul celulei maligne, gena care declanseaza moartea programata a celulei maligne.

.

Zeolitul are efecte curative asupra infectilor intestinale
Studii clinice extinse, facute in spitale din Cuba (tara unde infectiile intestinale sunt o problema de sanatate publica importanta) au obiectivat o puternica actiune curativa a zeolitului in cazul acestor boli. Administrarea de zeolit normalizeaza flora bacteriana a intestinului, ajuta organismul sa lupte cu virozele care ataca tubul digestiv, reduce inflamatia la nivelul intestinului, reduce volumul si fetiditatea gazelor.

.

Gastrita hiper-acida si ulcerul gastric este ameliorat de zeolit
La multi pacienti cu hipersecretie acida sau cu mucoasa gastrica lezata, administrarea de zeolit a ameliorat clar simptomele dureroase. Zeolitul normalizeaza secretiile digestive, are un efect benefic asupra tesuturilor epiteliale care protejeaza stomacul, mecanismul prin care produce aceste efecte terapeutice nefiind pe deplin explicat. Cert este ca un tratament de 2-4 saptamani, timp in care se iau 4-8 capsule de zeolit pe zi, are de multe ori un efect benefic in aceste afectiuni.

.

Administrarea zeolitului creste productia de celule ale sistemului imunitar
Intr-un studiu facut intr-o policlinica particulara din Germania, unui numar de 61 de pacienti le-au fost administrate cate 3,6 grame (adica 6 capsule a cate 600 de miligrame) de zeolit, vreme de 6-8 saptamani. Analizele facute dupa si in timpul acestui tratament au obiectivat ca administrarea de zeolit duce la cresterea productiei de celule ale sistemului imunitar (limfocite si macrofage) si la cresterea rezistentei organismului la infectii. Mai mult, la nici unul dintre pacienti nu s-a constatat vreun efect advers in urma tratamentului cu zeolit. Acest studiu clinic este completat de cercetarile de laborator facute in Croatia, care au aratat ca administrarea de zeolit ajuta si la cresterea numarului de anticorpi, care sunt "armele chimice" cu care lupta sistemul imunitar impotriva infectiilor si a proliferarii celulelor canceroase.

.

Zeolitul ajuta la tratarea infertilitatii la barbati

Detoxifierea facuta prin administrarea zeolitului este o foarte buna premiza pentru tratarea sterilitatii masculine. Aceasta, deoarece cel mai adesea sterilitatea aparuta la barbati este rezultatul dezechilibrelor hormonale care apar pe fondul intoxicarii organismului cu substante cum ar fi xenoestrogenii, metalele grele, pesticidele, unii aditivi alimentari etc. Zeolitul este poate cel mai bun remediu pentru a scoate rapid toate aceste toxine din organism. Se tin doua cure cu zeoilt, a cate 90 de zile fiecare, timp in care se iau cate sase capsule de zeolit, pe zi. Intre cele doua cure se face o pauza de minimum 21 de zile.

.

Zeolitul elimina acumularile de uree in organism
Se tin cure cu zeolit, cu o durata de doua luni, timp in care se iau zilnic cate 4-8 capsule din acest mineral. Zeolitul are o mare eficienta in tratamentul acestor afectiuni, deoarece are pur si simplu capacitatea de a scoate acidul uric, precum un magnet, din organism si de a o elimina prin scaun. Cura cu zeolit este un tratament foarte valoros si pentru persoanele cu disurie sau cu probleme renale, deoarece eliminarea ureei nu se face pe cale renala, solicitand rinichii, zeolitul exercitand el insusii functia de "filtrare".

.

Autismul este ameliorat de zeolit
In ultimii ani tot mai multi parinti din Statele Unite (tara in care aceasta boala este o problema tot mai grava, datorita amplorii pe care a capatat-o) au observat transformari extraordinare la copiii lor in urma curelor cu zeolit. La unii copii autisti, cu varsta peste patru ani, carora le-au fost administrate cate 1200-2400 miligrame de zeolit pe zi, in cure de 60 de zile, urmate de 30-60 de zile de pauza, s-au observat progrese importante. Nu s-a pus problema disparitiei complete a autismului, in schimb, la unii dintre ei s-a remarcat o imbunatatire a atentiei, a capacitatii de a primi informatii si de a comunica, a starii lor psiho-mentale in general. De asemenea, unii copii hiper-excitabili si-au ameliorat sensibil starea in urma administrarii zeolitului. Nu se stie mecanismul exact prin care zeolitul produce aceste efecte, deocamdata oamenii de stiinta punand rezultatele incurajatoare obtinute pe seama normalizarii secretiilor de neurotransmitatori sau chiar pe seama eliminarii din organism a unor toxine, cum ar fi metalele grele.

.
Zeolitul are efecte protectoare in hepatita virala

Studiile de medicina experimentala au obiectivat faptul ca administrarea de zeolit are efecte protectoare hepatice, incetinind evolutia hepatitei cronice. De asemenea, studiile de laborator asupra efectului antiviral al zeolitului sunt incurajatoare. Sunt semnalate si cazuri clinice, de pacienti cu hepatita virala de tip C, care si-au ameliorat considerabil starea de sanatate, in urma curelor repetate cu zeolit. Se recomanda cura de 12 saptamani, timp in care se iau cate 3,6 grame (sase capsule) de zeolit pe zi, cu jumatate de ora inaintea meselor, dimineata si seara.

.

Zeolitul are efecte antivirale

Se iau zilnic 3,6 grame de zeolit, un tratament durand 60 de zile si fiind repetat dupa o pauza de minimum trei saptamani. Studiile de laborator si de medicina experimentala au aratat atat o actiune antivirala directa a zeolitului (contra virusului herpetic, virusurilor coxsackie, adenovirusurilor etc.), cat si o imbunatatire a imunitatii sub actiunea mineralului, zeolit.

.
Zeolitul este numit de catre oamenii de stiinta si "capcana de metale grele"

Se refera la plumbul, manganul, mercurul, cadmiul etc. care ajung in organismul nostru datorita poluarii apei, aerului si alimentelor. Studiile facute pe esantioane reprezentative de europeni si americani arata ca in organismele a peste 25% dintre noi, procentajul acestor metale grele este depasit. Iar consecintele intoxicatiei cu metale grele sunt boli din cele mai diverse, de la cele ale sistemului nervos, la cele de metabolism sau tumorale. Pentru prevenirea acestor afectiuni se recomanda cura, tinuta vreme de 60 de zile, cu zeolit, din care se iau cate patru capsule pe zi. Zeolitul este numit de catre oamenii de stiinta si "capcana de metale grele", deoarece scapa organismul de aceste toxine, prinzandu-le in structura sa moleculara, fiind apoi eliminat impreuna cu ele prin scaun.

.

Intoxicatia cu pesticide este ameliorata de zeolit

Aceste substante ajung in organismul nostru in primul rand prin hrana. Mai ales in Romania, unde in ultimul deceniu s-au importat fara discernamant si fara scrupule legume, fructe si carne imbibate cu pesticide, provenite din tari non-UE, unde nu sunt respectate nici un fel de norme, intoxicatia cu pesticide este o problema reala.

.

Precautii si contraindicatii la tratamentul cu zeolit

Conform FDA, agentia americana pentru controlul hranei si al medicamentelor, administrarea interna a zeolitului este considerata a fi fara riscuri pentru sanatate. De asemenea, in practica nu au fost observate efecte adverse la administrarea acestui mineral. Totusi, administrarea zeolitului este contraindicata celor care iau medicamente pe baza de litiu si de alte metale (medicamente psihotrope), deoarece zeolitul va ajuta la eliminarea prompta a acestora din organism, nelasandu-le sa isi exercite actiunea terapeutica.
Nu se cunosc efectele zeolitului asupra femeilor insarcinate sau care alapteaza.

.

Zeolitul actioneaza in mod benefic in urmatoarele cazuri:
- este adjuvant in prevenirea si tratarea cancerului;
- detoxifica corpul datorita eliminarii metalelor grele si toxinelor;
- imbunatateste starea generala de sanatate;
- remineralizeaza corpul;
- reduce radicalii liberi;
- previne imbatranirea prematura;
- este un puternic antiinflamator;
- fortifica sistemul imunitar;
- echilibreaza pH-ul corpului;
- creste nivelul global de energie;
- creste absorbtia vitaminelor si mineralelor;
- combate virusii comuni;
- combate astmul si reduce simptomele alergiilor;
- regleaza nivelurile de zahar din sange prin intermediul absorbtiei glucozei;
- combate infectiile bacteriene, bolile cronice si virusii comuni.

Zeolitul este un supliment total natural fiind lipsit de toxicitate si este ideal pentru o utilizare sigura pe termen lung. Folosit in cure de detoxifiere a organismului, mai ales daca corpul este foarte incarcat de reziduuri toxice, zeolitul poate genera o deshidratare usoara sau ameteli, deoarece apa din organism este folosita pentru a spala aceste toxine.
Zeolitul poate fi folosit atat ca preventie cat si ca tratare a unor afectiuni existente deja, dar atunci este necesar sa cerem sfatul unui medic competent.

.

Produse asociate cu Zeolitul: Zeolit Silicic, Zeolit Protect, Biostem, RQ Detox, Natural Stem 2X90, Natural Stem 2X30, RQ Prostata.